Album

Allahumma Antassalam. Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang. Segala puji bagi Allah yang mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam buat penghulu kami, junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W.
Syukur Alhamdulillah, berkat kesungguhan dan kesabaran setelah saban tahun menanti, akhirnya album sulung yang kami impikan selama ini telah menjadi kenyataan. Walaupun hanya sekadar sebuah album mini, bagi kami ia cukup bermakna sejak menceburkan diri dalam persada muzik nasyid tanah air. Insya-Allah, album ini akan menjanjikan kepuasan dan kelainan kepada para pendengar. Dengan menampilkan konsep pop nasyid/dakwah disulami dengan bait-bait lirik yang puitis, kami berharap album ini dapat diterima oleh semua khalayak.

Setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih diucapkan buat semua yang terlibat dalam penerbitan album ini sama ada secara langsung atau tidak langsung. Tidak lupa buat seluruh ahli keluarga yang kami sayangi, yang senantiasa memberi dorongan dan mendoakan kejayaan kami. Jutaan terima kasih tidak terhingga juga buat pihak pengurusan Dewan Bahasa dan Pustaka, para wartawan, pihak stesen radio dan televisyen, dan rakan-rakan seperjuangan, atas sokongan yang telah diberi. Semoga Allah jua yang akan membalasnya.

Akhirulkalam, dengar dan hayatilah album ‘Tasbih Cinta’ ini.
Wassalam.Album Mini ini mengandungi 5 buah lagu berkonsepkan Pop Nasyid/Dakwah. Insya-Allah akan berada dipasaran dalam masa terdekat ini. Untuk makluman lanjut/pesanan boleh hubungi Pengurus Rayyan di talian 013-3807442 atau email: myrayyan63@yahoo.com / ujangwrj@yahoo.com. HARGA RM 12.00

Di Sebalik 'Tasbih Cinta'

Penerbit eksekutif: Rayyan
Studio rakaman: Live Tech Productions
Susunan muzik: Nick CDRW, Haji Mahzan Manan, Burn Crossfire (Quantize Studio)
Susunan vokal: Haji Mahzan Manan, Nick CDRW
Jurutera audio: Nick CDRW
Pemain seruling: Mohar Diman
Konsep & reka bentuk kulit album: Ahmad Hamzah
Seni khat: Wan Mohd Saophy Amizul Wan Mansor
Fotografi: Litebox Photo Studio, Studio PDM, DBP
Pengurus produksi: ABBY
Pengurusan artis: Rayyan
E-mel:
myrayyan63@yahoo.com ujangwrj@yahoo.com
Blog:
http://myrayyan1.blogspot.com/

Terbitan dan edaran: Irama Studios
Alamat: 47-2, Jalan Bandar Enam Belas,
Pusat Bandar Puchong,
47100 Selangor Darul Ehsan.
Tel: 013-3807442

Perhatian: Semua hak pengeluaran dan pemilik kerja-kerja rakaman dan karya-karya muzikal adalah terpelihara. Oleh itu, persembahan di khalayak ramai, penyiaran atau peniruan tanpa kebenaran adalah dilarang.